Sikeres pályázatunk eredménye már a gyógyszertárakban!

Projekt neve: Originális filmtabletta fejlesztése daganatos betegek számára készült tápszerből

A Biropharma Kft. 2008 októberében pályázati támogatást nyert el az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatási rendszerében az „Originális filmtabletta fejlesztése daganatos betegek számára készült tápszerből” megnevezésű projektje megvalósításához. A kutatás-fejlesztési munka során sikerült megvalósítani, hogy a már több mint 10 éve mikrogranulátum formában gyártott hagyományos Avemar korszerű filmtabletta formában is elérhető váljon a daganatos betegek számára.

Projekt rövid leírása:  A megvalósítás érdekében elsőként olyan analitikai műszereket, gyógyszeripari vizsgáló berendezéseket szereztünk be, amelyek lehetővé tették a kutatás-fejlesztési folyamat munkafázisainak messzemenő elemzését, és a szükséges stabilitási vizsgálatok elvégzését.  

A kísérleti munkát három alternatív irányban indítottuk annak érdekében, hogy kiválaszthassuk azt a megoldást, amely majd funkcionális tulajdonságaiban a legmegfelelőbb, stabil, és üzemi léptékben jól reprodukálható eljárással, ugyanakkor gazdaságosan gyártható tablettát eredményezi.

Az egyik kiválasztott tablettázási alternatíva laboratóriumi szintű kísérleti munkáit a Budapesti Műszaki Egyetem Szerves Kémia és Technológia  Tanszékének kutatói végezték el, azonban ez az alternatíva igen jelentős költségigénye miatt egyelőre nem  bizonyult gazdaságosan gyárthatónak.
A további két megoldási alternatíva közül számos kísérleti variáns részletes vizsgálatával, az eljárás optimalizálásával sikerült eljutni ahhoz a technológiához, amellyel az Avemar filmtabletta rendkívül összetett követelményrendszerét maradéktalanul kielégítő terméket hoztunk létre.

Az Avemar filmtabletta mint speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer daganatos betegek részére került notifikálásra az OÉTI-nél, majd 2010 áprilisától a gyógyszertárak polcaira.

A pályázat záró szakaszában elvégzett marketing munka célja az volt, hogy - a pályázati követelményrendszert betartva - széles körben és hatékonyan tegyük ismertté a pályázatot és annak eredményét a különböző célcsoportokban. A televíziós reklámokkal és a print hirdetésekkel több millió határon belüli és kívüli személyt, az orvosi szaklapokkal az orvosokat és egészségügyi dolgozókat, a gyógyszerész lapokkal a patikában dolgozókat, a patikáknak küldött szóróanyagokkal és a patikai újságokban megjelentetett hirdetésekkel a patikába járó közönséget, a háziorvosi rendelőkben az ott megjelenő betegeket, a sajtótájékoztatóval az újságírókat, a médiát, rajtuk keresztül mindenkit, akit érinthet a hír, honlapunkkal a célzottan érdeklődőket és levélmarketing segítségével korábbi vásárlóinkat céloztuk meg. Sajtótájékoztatónk keretében sikerült a média figyelmét is elhívnunk eredményes projektünkre. A megjelenések közül néhány itt megtekinthető.

Bízunk abban, hogy az új termékformával segítjük a termék szélesebb körű sikeres alkalmazását a daganatos betegek kezelésének kiegészítésében.

Projekt azonosító száma: GOP-1.3.1-07/1-2008-0078
Projekt megvalósításának kezdete: 2008.03.01.
Projekt befejezésének dátuma: 2010.05.31.
Projekt költségvetése: 179.368.664 Ft
Projekt támogatása: 89.684.332 Ft

Kedvezményezett: BIROPHARMA Első Magyar Biotechnológiai Kft.
Elérhetősége: 6413 Kunfehértó, IV. körzet 6., telefon: 06(77) 407 658
e-mail: office.biropharma@biropharma.com, internet: www.biropharma.hu

Támogató (Irányító Hatóság): Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Elérhetőség: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-28, telefon: 06(40) 638-638,
e-mail: nfu@nfu.gov.hu, internet: www.nfu.hu

Közreműködő Szervezet: MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.  Elérhetősége: 1139 Budapest, Váci út 83., telefon: 06(40) 200-617,
e-mail: info@magzrt.hu, internet: www.magzrt.hu