Avemar: amerikai és német elismerés

Az egyik legnagyobb amerikai internetes újságban (The Huffington Post) jelent meg David L. Katz, a Yale Egyetem betegségmegelőzési kutatóközpontjának alapító orvosigazgatójának írása, amelynek összefoglalója az Origo-n is elolvasható.

Részlet az írásból:

Magyar szempontból érdekes, hogy Katz szerint a fermentált búzacsíra-kivonatból gyártott speciális tápszer, az Avemar is előnyösnek tekinthető a rákmegelőzés szempontjából. "Klinikám nagy érdeklődéssel tanulmányozza és alkalmazza a citruspektin kémiailag módosított kivonatát is. Úgy tűnik, hogy a citruspektin egy bizonyos mértékig rendelkezik azzal a képességgel, hogy befolyásolja a ráksejtek terjedését, használata emellett teljesen biztonságosnak tűnik. Ugyanez igaz az Avemarra is, amelynek kiterjedt, folyamatosan bővülő szakirodalma támogatja a készítmény rákmegelőzésben történő használatát" - írja Katz.”

A legújabb Avemar kutatási eredmény 2011. április 16-án jelent meg a Journal of Experimental Clinical Cancer Research folyóiratban. A németországi halle-wittenbergi egyetem onkológiai centrumának munkatársai által vizsgált Avemar önmagában és gyógyszerekkel kombinálva is igen kedvező hatást mutatott a daganatok ellen, jelentősen gátolta 32-féle emberi daganatos sejtvonal szaporodását. 
A publikáció magyar nyelvű összefoglalása megjelent és elolvasható a Recent Studies Onkológia 2011 kötetben is.

Célkitűzésünk, hogy az Avemar az egész világon ismertté és elérhetővé váljon, és Magyarország bizonyíthassa szakértelmét és minőségi igényességét a daganatos betegségek leküzdéséért, az élet védelméért folytatott küzdelemben. Avemar: Társ a küzdelemben!